Cinnamon Rolls

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cinnamon Rolls

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 gr unt topit si racit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 90 gr unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite de apa

Mod de preparare

Din 100 ml lapte caldut, drojdia proaspata, o lingura de faina si zahar preparam o maia, pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte, untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale, se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura). Framantam aluatul circa 10 minute, pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald (eu l-am acoperit cu folie).
Pentru umplutura:
Amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,aluatul si-a dublat volumul.Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete. Folosind un cutit foarte bine ascutit, fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime. Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute, ca rulourile sa mai dospeasca putin si sa creasca. Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede, de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.
Pentru glazura:
Amestecam zaharul cu apa, adaugata lingurita cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Diplomat
Bucataras.RO

Tort Diplomat

Un desert de duminica usor si savuros !:)

Tort Diplomat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola