Cheesecake cu physalis

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu physalis

Ingrediente

  • · 600 grame de biscuiţi
  • · 200 grame de unt topit
  • · 600 grame de zahăr pudră
  • · 2 kg cremă de brânză
  • · 500 grame de mascarpone
  • · 12 bucăţi de physalis, aproximativ 100 de grame
  • · 10 bucăţi de coacăze roşii
  • · un praf de sare

Mod de preparare

Azi vă propun un tort cremos, generos şi uşor de preparat. Iubesc acest tort si il prepar mai ales de ziua mea, in februarie, deoarece se face rapid, este aspectuos si delicios.
Puneţi biscuiţii în blender şi îi sfărâmaţi până au granulaţia nisipului. Îi aşezaţi într-un bol, turnaţi untul peste ei, praful de sare, două linguri de zahăr pudră şi amestecaţi bine ingredientele. Luaţi o farfurie pe care vreţi să montaţi tortul, aşezaţi pe ea un cerculeţ de la tava de copt cu un diametru de 26 sau 28,8 cm, puneţi amestecul de biscuiţi pe farfurie, în cerculeţ şi tasaţi compoziţia cu o cană sau pahar. Adăpostiţi farfuria la frigider până preparaţi crema.
Într-un bol mixaţi brânza cu zahărul rămas, apoi încorporaţi crema de masacarpone şi 9 bucăţi de physalis scoase din frunze, spălate şi tăiate în bucăţele. Puneţi crema peste blatul din biscuiţi, ornaţi cu cele 3 bucăţi de physalis si cu coacăze roşii.
Puneţi tortul în frigider pentru minim 3 ore apoi puteţi să vă rasfăţaţi cu acest deliciu.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert priconuci a la Cleme
Bucataras.RO

Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html....

Desert priconuci a la Cleme
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola