Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 90 gr unt
  • 70 gr ciocolata 52% cacao
  • 30 gr cacao
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 60 ml lapte
  • 40 gr faina
  • Pentru crema:
  • 400 g crema de branza (gen Phyladelphia)
  • 250 g ricotta de buna calitate
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 125 g zahar
  • aroma de vanilie (esenta sau o pastaie)
  • 2 linguri jumatate de amidon de porumb
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul:

Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.

Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale. Omogenizam bine totul si turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili de 22cm tapetata pe fund cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol marisor si mixam bine 2-3 minute la viteza medie pana obtinem o compozitie lichida si omogena.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza.

!!! Daca doriti ca blatul de ciocolata sa fie doar dedesupt, atunci trebuie lasat la cuptor 15-20 minute.!!!

Punem din nou tava in cuptor si lasam circa 50 minute la o temperatura de 150°C cu ventilatie. Compozitia cand este gata trebuie sa fie gelatinoasa deasupra.

Lasam tava in cuptor cu usa intre-deschisa pana se raceste complet.

Inainte de servire o puteti baga cateva ore la frigider si pudrata cu zahar pudra vanilat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Prajitura cu crema de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de capsuni

E de sezon.....si e impartita si mancata deja....

Prajitura cu crema de capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola