Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 90 gr unt
  • 70 gr ciocolata 52% cacao
  • 30 gr cacao
  • 160 gr zahar
  • 2 oua
  • 60 ml lapte
  • 40 gr faina
  • Pentru crema:
  • 400 g crema de branza (gen Phyladelphia)
  • 250 g ricotta de buna calitate
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 125 g zahar
  • aroma de vanilie (esenta sau o pastaie)
  • 2 linguri jumatate de amidon de porumb
  • 3 oua

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul:

Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.

Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale. Omogenizam bine totul si turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili de 22cm tapetata pe fund cu hartie de copt, iar pe margini unsa cu unt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem toate ingredientele intr-un bol marisor si mixam bine 2-3 minute la viteza medie pana obtinem o compozitie lichida si omogena.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza.

!!! Daca doriti ca blatul de ciocolata sa fie doar dedesupt, atunci trebuie lasat la cuptor 15-20 minute.!!!

Punem din nou tava in cuptor si lasam circa 50 minute la o temperatura de 150°C cu ventilatie. Compozitia cand este gata trebuie sa fie gelatinoasa deasupra.

Lasam tava in cuptor cu usa intre-deschisa pana se raceste complet.

Inainte de servire o puteti baga cateva ore la frigider si pudrata cu zahar pudra vanilat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola