Chec Norisor

Complexitate
redusa
Chec Norisor

Ingrediente

  • -seminte de susan
  • -unt / ulei, pentru tava
  • -50 ml ulei
  • -50 ml apa
  • -esenta rom, dupa gust
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 ½ lingurite zahar vanilat
  • -1/4 lingurita sare
  • -150 g faina
  • -1 ½ lingurite praf copt cu sofran
  • -1-1 ½ linguri cacao
  • -zahar pudra sau ciocolata, pentru ornat (optional)

Mod de preparare

Rumeniti susanul intr-o tigaie uscata pana devine auriu.
Ungeti cu unt / ulei tava de chec, inclusiv peretii laterali.
Presarati generos cu susan fundul si marginile tavii. Dati deoparte.
Amestecati uleiul, apa si esenta de rom, intr-un bol. Lasati in asteptare.
Mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana se albesc si au o consistenta cremoasa.
Numai in acest moment incepeti sa adaugati cate putin din compozitia cu ulei alternand cu faina cernuta impreuna cu praful de copt (pusa lingura cu lingura), mixind incontinuu pana se obtine o compozite care trebuie neaparat sa aiba bule mici de aer.

Turnati ¾ din compozitie in tava pregatita, iar restul de compozitie amestecati-o cu cacaoa.
Turnati-o peste compozitia alba.
La final, va puteti juca cu o furculita amestecand in compozitie, daca doriti sa-i dati un aspect mai marmorat.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30- 35 min, la 175 grade.
Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min; dupa 30 min, verificati cu o scobitoare daca checul este copt.

Lasati checul sa se raceasca in tava, apoi puteti sa-l scoateti pe un platou.
Optional, puteti sa-l presarati cu zahar pudra sau sa-l ornati cu ciocolata topita.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola