Preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul, dupa care se adauga untul moale bucatele si galbenusurile se mixeaza in continuare bine, dupa care se pune iaurtul si laptele se omogenizeaza si se pune faina amestecata cu praful de copt se amesteca bine si se pune uleiul si esenta.
Se omogenizeaza bine si se pune intr-o tava de cozonac sau chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, se da la cuptorul prea incalzit la 180 grade pt 40 -45 min. Precizez ca ingredientele sunt pt un singur chec iar acesta iese pufos si umed ne este deloc inecacios.
Se poate pune si cacao si fructe confiate a fost probat de Bia si a iesit perfect.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Oana de la Savori Urbane. Vă invit să o încercați și voi...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii