Chec cu Urda, Capsuni si Coacaze Rosii

Complexitate
redusa
Chec cu Urda, Capsuni si Coacaze Rosii

Ingrediente

  • - cca 250 g capsuni, proaspete sau congelate (intregi / taiati in ½ sau ¼, functie de marime)
  • - cca 2 pumni coacaze rosii,nproaspete sau congelate
  • -100 g unt, moale
  • -1/2 cana zahar
  • -1 plic zahar vanilat / 2 lingurite esenta de vanilie
  • -2 oua
  • -300 g urda
  • -1 1/2 cana faina alba
  • -1/2 plic praf de copt
  • -3/4 cana lapte
  • -1/2 lingurita sare
  • -zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante.
Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama.

Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet.

Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge.

Puneti cu lingura ½ din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu ½ din cantitatea de fructe.

Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar.

Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Bucataras.RO

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Un pranz rapid si delicios :)

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola