Spalati bine fructele proaspete, lasati la scurs, apoi tamponati cu servetele absorbante.
Daca folositi fructe congelate, lasati-le la dezghetat intr-o strecuratoare si scurgeti-le foarte bine de zeama.
Separat, frecati / mixati intr-un bol incapator untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat / esenta pana cand amestecul devine cremos si zaharul este topit complet.
Adaugati pe rand ouale, urda, mixand bine de fiecare data, apoi inglobati alternand faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, iar spre sfarsit, sarea. Trebuie sa obtineti un aluat moale, cremos, dar care nu curge.
Puneti cu lingura ½ din cantitatea de aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, nivelati si presarati uniform cu ½ din cantitatea de fructe.
Acoperiti cu restul de aluat, nivelati si repartizati deasupra fructele ramase.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti forma din cuptor, lasati putin checul sa se racoreasca, apoi scoateti din tava pe un gratar.
Pudrati cu zahar praf cat timp prajitura este calduta si lasati la racit.
Serviti feliat.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraUn pranz rapid si delicios :)
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantanaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii