Chec cu Roscove

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu Roscove

Ingrediente

  • -5-6 oua
  • -2 pahare cu zahar
  • -4 pahare cu faina
  • -2 pahare cu lapte
  • -2 pahare ulei
  • -2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu
  • -2 lingurite praf de roscove
  • -un praf de sare
  • -esente dupa preferinta
  • -zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului

Mod de preparare

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat.

Pentru week-end m-am gandit sa pregatesc aceasta prajitura dar intr-un format mai mare ... ca se anunta si ceva musafiri.

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand bine. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare.

In tava pregatita (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime) pana se termina. Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Il putem servi simplu sau pudrat, dar intotdeuna racorit.
Din aceste cantitati va ies 2 checuri mari, eu am folosit o tava de 20 cm pe 30 cm.
Praful de roscove este indicat pentru copii deoarece nu are cofeina, dar poate fi inlocuit cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!