Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca

Complexitate
redusa
Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca

Ingrediente

  • -3 oua
  • -250 g zahar pudra
  • -3 linguri unt moale
  • -250 g iaurt gras si bine scurs
  • -faina cat cuprinde
  • -1/2 lingurita bicarbonate de sodiu
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -100 g stafide sau fructe zaharate / rahat, taiate cubulete
  • -4 linguri nuca prajita si macinata
  • -marmelada / gem de caise
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati ½ din cantitatea de iaurt.

Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge.

Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata.
Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid.
Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute.

Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola