Chec cu Iaurt si Bezea

Complexitate
redusa
Chec cu Iaurt si Bezea

Ingrediente

  • -3 oua
  • -250 g iaurt
  • -250 g zahar pudra
  • -3 linguri unt, la temperatura camerei
  • -faina, cat cuprinde
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -100 g stafide
  • -zahar pudra pentru albusuri, dupa gust
  • -nuci prajite si taiate grosier
  • -gem, dupa preferinta

Mod de preparare

Frecati galbenusurile cu zaharul pana devine o crema spumoasa si adaugati ½ din cantitatea de iaurt.
Inglobati in compozitie, omogenizand de fiecare data, urmatoarele ingrediente in ordinea scrisa: untul taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, zaharul vanilat, apoi faina si la urma stafidele.

Aluatul obtinut trebuie sa fie mai moale, sa curga, ca la orice chec.
Turnati intr-o tava (25 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea (aproximativ 20- 25 min). Intre timp, incalziti gemul pe foc, amestecand mereu.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu zahar pudra, dupa gust si incorporati nucile taiate grosier.
Scoateti tava din cuptor si ungeti imediat suprafata checului cu gemul cald, apoi turnati deasupra albusurile cu nuca, nivelati sau formati creste si presarati cu nuca zdrobita.

Dati din nou la cuptor, la foc mic pana se intaresc albusurile si incep usor sa se aureasca.
Lasati la racit.
Serviti checul taiat in forma dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola