Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata

Complexitate
redusa
Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata

Ingrediente

  • -3/4 cana piure de dovleac
  • -1 ¼ cana faina (140 g)
  • -10 g praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingura amidon
  • -scortisoara, dupa gust
  • -125 g unt / margarina Rama, la temperatura camerei
  • -1/2 cana zahar fin (115 g)
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ou
  • -1 lingura miere
  • -1 lingurita ghimbir, proaspat tocat
  • -1/4 cana suc proaspat de portocale / mandarine
  • -unt si cacao, pentru tapetat tava
  • 1 cana = 250 ml

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de samburii cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure.

Amestecati ingredientele uscate (faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, amidon, scortisoara) intr-un bol.

Separat, bateti untul / margarina impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugati oul, mierea si ghimbirul.
Turnati ½ din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul de suc si omogenizati bine. Turnati compozitia in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu cacao.

Dati la cuptorul incins, pentru 60 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata.
O prajitura foarte aromata, moale, pufoasa si o textura usor umeda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola