Chec cu Bezea

Complexitate
redusa
Chec cu Bezea

Ingrediente

  • 3 oua
  • 350 gr zahar (100 gr pentru bezea)
  • 125 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 2 pahare cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja de la o lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se freaca zaharul (250 gr) si zaharul vanilat cu galbenusurile aproximatv 20 minute, pana se topeste zaharul, dupa care se adauga margarina taiata cubulete micute. Se incorporeaza bine margarina dupa care se toarna incet-incet laptele.

Dupa ce s-a format o pasta omogena se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de la lamaie.
Atentie: Coaja de la lamaie se rade pe partea cea mai mica a razatoarei!!!

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, dupa care se pune aproximativ 65 % din compozitie. Restul se amesteca bine cu cacaua si se pune si ea peste chec. Aceasta se intinde usor cu o lingura pe toata suptafata checului si se pune in cuptorul in prealabil incins. Checul se coace la foc mediu.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu putina sare, dupa care se adauga zaharul si se continua sa se amestece bine cu mixerul pana cand se topeste zaharul.

Cand checul este aproape gata se scoate si se aseaza deasupra albusurile batute spuma. Se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce se intaresc albusurile si se rumenesc usor.

Cand este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se taie feliute subtiri cu un cutit foarte ascutit.
In cazul in care se lipeste bezeaua de cutit, se foloseste putina apa rece pe cutit.
Este un chec delicios.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola