Chec:
Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat bine. Separat se amesteca bine ouale si se toarna treptat in compozitia cu unt.
Urmatorul pas este adaugarea bananelor pasate bine, peste compozitie, dupa care treptat se adauga faina, esenta de lamaie, sarea si praful de copt. Compozitia se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt, dupa care se baga in cuptorul deja incins.
Se lasa aproximativ 50 minute la foc potrivit.
In timp ce checul este la cuptor se va face sosul de branza proaspata.
Sos:
Untul se freaca cu branza bine, pana ce compozitia devine omogena. Se adauga zaharul vanilat si cel pudra. Se va observa cum compozitia incepe sa se subtieze, dar nu este nici o problema pentru ca aceasta se va intari pe parcurs.
Dupa ce s-a racit checul se toarna sosul peste acesta in tava si se lasa cateva ore pentru a se intari putin (eu am lasat de seara pana dimineata).
Pofta buna! ! !
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...
Miere de papadieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii