Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava dreptunghiulara//patrata cu pergament, dupa ce a fost impartita in jumatate si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade C, la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.
Se unge o bucata galbena de chec cu crema de mascarpone mixat cu zahar pudra si se lipeste cu o bucata roz. Se asaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu crema de mascarpone si se asaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu crema, de care lipim o bucata galbena (ca la o tabla de sah).
Pasta de zahar/Martipanul se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura, apoi se imbraca checul si se orneaza dupa plac.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la...
Cornuri cu sos de fructe de padureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii