Cassata Alla Siciliana

Complexitate
redusa
Cassata Alla Siciliana

Ingrediente

  • Ingrediente blat pentru o portie:
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca zahar (ceasca fiind de 250 ml)
  • 3/4 ceasca faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 330 ml Brandy pentru insiropat
  • Ingrediente crema:
  • 1/2 ceasca zahar
  • 4 lingurite apa
  • 400 gr ricotta (eu am folosit urda)
  • 400 ml frisca (din care 200 ml o spumam)
  • 1/2 ceasca visine desamburite (se pot folosi fructe confiate)
  • 1/2 ceasca rahat taiat cubulete
  • 100 gr fistic
  • 1 plic gelatina
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 2 linguri apa
  • 50 gr rama

Mod de preparare

Preparare Blat :
Cele 4 oua le punem intr-un vas si le batem cu mixerul pana devine spuma si apoi treptat adaugam zaharul mixand in continuare. Adaugam praful de copt si faina si obtinem o compozitie cremoasa asemanatoare cu piscotul. Turnam compozitia intr-o forma de chec si il dam la cuptorul preincalzit in prealabil. Il tinem initial la copt la foc mare pana se coloreaza deasupra si apoi reducem focul la mic. Il tinem la cuptor pana la proba cu scobitoarea(adica daca intepam aluatul cu o scobitoare, pe acesta nu trebuie sa ramana nici o urma de aluat, eu l-am tinut circa 15 minute ). Dupa ce a copt blatul il scoatem din forma si il lasam la racit, apoi il feliem in felii de grosimea degetului aratator.

Preparare crema:
Punem branza ricotta(urda) in robotul de maruntit (turmix)si il mixam in acesta pana devine o compozitie fina si uniforma.
Zaharul cu 4 lingurite de apa il punem la foc si il fierbem pana se topeste. Se lasa la racit apoi il adaugam la ricotta mixata. La acestea mai adaugam 200 ml frisca si mixam cu mixerul totul timp de 5 minute la viteza maxima. Restul de 200 ml frisca il spumam si il adaugam treptat la compozitia de mai sus. Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece apoi il punem pe baie de aburi la topit si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam visinele, fisticul si rahatul si amestecam cu grija.

Un bol de plastic captusim cu folie alimentara si apoi pe margini si pe fundul bolului asezam felii din blat (feliile se pot aseza si intr-o forma dreptunghiulara daca aveti). Stropim blaturile cu Brandy si punem crema peste feliile de blat. Acoperim totul ca un capac cu restul de felii, le stropim si pe acestea cu brandy acoperim totul cu folie si dam pentru 3-4 ore la rece.
Dupa ce s-a racit suficient rasturnam prajitura pe o farfurie si il acoperim cu glazura de ciocolata, ornam dupa imaginatie si dam din nou la rece pana ce glazura se intareste.

Glazura: 200 gr ciocolata menaj am pus la topit in cuptorul cu microunde cu 2 linguri apa. Am amestecat totul bine si am adaugat 50 gr rama. Glazura astfel obtinuta am turnat-o peste prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!