Caprici

Complexitate
redusa
Caprici

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100gr zahar
  • 5linguri apa
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • albusurile batute spuma cu 20 gr zahar
  • 125 ml suc de lamaie sau lime
  • 1 cutie lapte condensat( 14 oz)
  • 200 gr zmeura( capsuni) congelate scurse si zdrobite bine
  • 250 gr frisca batuta

Mod de preparare

Se face un blat normal( am dat doar jumatate din cantitatile necesare pentru ca blatul trebuie sa iasa subtire), se coace si se lasa apoi la racit. . Deci se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga putina apa din cele 5 linguri si bicarbonatul. Separat albusurile se bat spuma tare cu 25 gr zahar. In galbenusurile frecate cu zahar se adauga apa ramasa si faina cernuta, se amesteca si apoi se incorporeaza albusurile . Se pune in tava tapetata cu hartie unsa si se coace la foc potrivit.
Sucul de lamaie , laptele condensat si piureul de zmeura( capsuni) se amesteca impreuna, apoi se adauga frisca si se toarne compozitia peste blatul racit> SE lasa la frigider pana a doua zi. Se serveste cu sirop sau cu fructe ( zmeura sau capsuni) sau se poate lasa cum este


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola