Caprici

Complexitate
redusa
Caprici

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100gr zahar
  • 5linguri apa
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • albusurile batute spuma cu 20 gr zahar
  • 125 ml suc de lamaie sau lime
  • 1 cutie lapte condensat( 14 oz)
  • 200 gr zmeura( capsuni) congelate scurse si zdrobite bine
  • 250 gr frisca batuta

Mod de preparare

Se face un blat normal( am dat doar jumatate din cantitatile necesare pentru ca blatul trebuie sa iasa subtire), se coace si se lasa apoi la racit. . Deci se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga putina apa din cele 5 linguri si bicarbonatul. Separat albusurile se bat spuma tare cu 25 gr zahar. In galbenusurile frecate cu zahar se adauga apa ramasa si faina cernuta, se amesteca si apoi se incorporeaza albusurile . Se pune in tava tapetata cu hartie unsa si se coace la foc potrivit.
Sucul de lamaie , laptele condensat si piureul de zmeura( capsuni) se amesteca impreuna, apoi se adauga frisca si se toarne compozitia peste blatul racit> SE lasa la frigider pana a doua zi. Se serveste cu sirop sau cu fructe ( zmeura sau capsuni) sau se poate lasa cum este


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Fusilli cu ton
Bucataras.RO

Fusilli cu ton

Rapide si cele mai gustoase paste. 

Fusilli cu ton
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!