Cantucci Ll

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cantucci Ll

Ingrediente

  • - 400 gr faina
  • - 40 gr unt topit (caldut)
  • - 4 gr praf de copt pentru dulciuri (1/2 plic sau 1 lingura plina)
  • - 250 gr zahar
  • - 190 gr migdale (eu am folosit fructe confiate)
  • - 2 oua intregi + 3 galbenusuri
  • - 1 ou la sfirsit pentru uns
  • - un praf de sare

Mod de preparare

In primul rind cernem faina cu praful de copt! Eu am folosit praf de copt vanilat ("paneangeli").

Cele 2 oua intregi + cele 3 galbenusuri, zaharul si un praf de sare se pun la mixer si se amesteca f. bine pina devine o crema spumoasa, deschisa la culoare. Se adauga untul topit, caldut si se amesteca din nou. Se adauga si faina, pe rind si se amesteca bine dupa care se adauga migdalele sau fructele confiate. Eu am pus exact 5 linguri de fructe confiate!

Daca folositi migdale, le prajiti inainte in cuptorul preincalzit la 190*c (374*f) pentru circa 3-4 minute, dupa care le lasati sa se raceasca.

Scoateti aluatul pe o suprafata acoperita cu faina si formati o bila pe care o impartiti in jumatate. Fiecare jumatate o modelati ca pe un sul de circa 30 cm lungime. Acoperiti o tava cu hirtie pergament si puneti ambele suluri in tava dupa care le ungeti f. bine cu oul batut.

Incalziti la inceput cuptorul la 190*c (374*f) si coaceti pentru 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute dupa care taiati fiecare sul felii, in diagonala de circa 1 cm. Scadeti temperatura cuptorului la 170*c (340*f) si coaceti din nou cantucci pentru 15 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola