Cake Pops

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cake Pops

Ingrediente

  • - 200 g blat de tort (dupa preferinta)
  • - 2 - 3 linguri gem de caise (in functie de consistenta blatului folosit) In locul gemului de caise se poate folosi nutella, crema de branza indulcita, mascarpone etc
  • - 200 g ciocolata (se poate folosi ciocolata alba si / sau ciocolata neagra de calitate superioara)
  • - bombonele colorate, cocos, migdale maruntite, etc (pentru decor)

Mod de preparare

- Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.

- Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).

- Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.

- Se topeste in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) ciocolata si separat ciocolata alba.
- Se scot micile sfere pregatite din congelator.

- In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
- Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.

- Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 15 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert clatite
Bucataras.RO

Desert clatite

Cine poate refuza clatite?

Desert clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola