Cake Pops

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cake Pops

Ingrediente

  • - 200 g blat de tort (dupa preferinta)
  • - 2 - 3 linguri gem de caise (in functie de consistenta blatului folosit) In locul gemului de caise se poate folosi nutella, crema de branza indulcita, mascarpone etc
  • - 200 g ciocolata (se poate folosi ciocolata alba si / sau ciocolata neagra de calitate superioara)
  • - bombonele colorate, cocos, migdale maruntite, etc (pentru decor)

Mod de preparare

- Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.

- Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).

- Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.

- Se topeste in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) ciocolata si separat ciocolata alba.
- Se scot micile sfere pregatite din congelator.

- In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
- Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.

- Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 15 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Salata de cod afumat
Bucataras.RO

Salata de cod afumat

Așa mult mi-a lăudat Motan această salată, că am hotărât s-o prepar. Sincer nu-mi pare rău! E foarte, foarte...

Salata de cod afumat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!