Buseuri Dulci cu Mac

Complexitate
redusa
Buseuri Dulci cu Mac

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -60 g zahar
  • -2 linguri ulei
  • -125 ml lapte caldut
  • -1 pachet de drojdie uscata
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • -250 g mac
  • -2 linguri de unt topit
  • -coaja rasa de la 1 portocala, optional
  • -stafide inmuiate in rom si scurse, optional
  • Pentru ornat:
  • -zahar pudra sau glazura, dupa dorinta
  • Glazura:
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 lingura apa calduta

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare amestecati faina cernuta cu zaharul, sarea si drojdia, apoi adaugati laptele, uleiul si oul.

Framantati bine aluatul pana se desprinde de pe vas si mana si lasati-l acoperit, in loc cald, fara curenti de aer, la dospit, circa 60 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

Framantati inca o data scurt, pe masa de lucru usor infainata, apoi intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 cm.

Presarati macul uniform (amestecat cu coaja rasa de portocala sau stafide, optional), pe toata suprafata si stropiti-l cu unt topit, usor caldut.

Rulati pe lungime, din ambele sensuri spre mijloc si despartiti cele doua rulouri formate prin taiere.
Taiati rulourile in bucati de 2,5 - 5 cm lungime si largiti la fiecare bucata interiorul, introducand coada unei lingurite.

Asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte caldut.
Lasati la crescut, in loc cald, aproximativ 15 - 20 min.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti 20 - 25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.
Puteti orna pudrand cu zahar praf sau sa le glazurati.

Glazura:
Amestecati intr-un bol zaharul pudra cu apa calduta, adaugata treptat, pana ce obtineti consistenta dorita, apoi ornati.

Se poate servi dupa ce glazura este uscata si intarita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola