Budinca Dulce de Migdale- Badam Kheer

Complexitate
redusa
Budinca Dulce de Migdale- Badam Kheer

Ingrediente

  • Pentru 3 portii
  • -3 cani lapte
  • -½ cana migdale
  • -2-3 linguri zahar sau dupa gust
  • -cateva fire de sofran
  • -1 lingura Ghee
  • -1 varf de cutit nucsoara
  • -½ lingurita cardamon pulbere
  • -cateva bucatele de migdale taiate pentru ornat

Mod de preparare

Tineti migdalele in apa calda timp de 20 min, apoi indepartati coaja. Pastrati cateva migdale decojite pentru ornat.

Puneti migdalele impreuna cu putin lapte intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta cat doriti de fina sau grunjoasa. In functie de cat lapte cere pasta, adaugati inca 1- 2 linguri de lapte in timp ce mixati.
Intre timp, aduceti restul de lapte la punctul de fierbere, adaugati pasta de migdale si amestecati bine.

Inglobati zaharul, sofranul usor sfaramat, ghee si reduceti flacara la mic.

Fierbeti amestecul pana ce obtineti o compozitie usor ingrosata, ca de clatite, putin mai grosuta, dar care curge totusi, amestecand ocazional (circa 20- 30 min). Daca doriti un Kheer mai zemos, reduceti timpul de fierbere. (Kheer-ul se va mai ingrosa putin cand se racoreste).

Cand kheer-ul are consistenta dorita, adaugati pulberile de nucsoara si cardamon, lasati sa dea un clocot si retrageti de pe foc..
Turnati in cupe / boluri. Ornati cu migdalele oprite.

Serviti Badam Kheer dupa ce se mai racoreste.
Badam Kheer este un desert dulce, minunat, bogat si foarte sanatos. Combinatia dintre lapte si migdale este excelenta, iar aroma condimentelor- divina si dincolo de gustul bun, are si proprietati vindecatoare si de intarire a organismului.

Din punct de vedere Ayurvedic, Badam Kheer este un dulce, simplu si foarte sanatos. Este reconfortant si intaritor, excelent pentru toata lumea, inclusiv pentru copii.

Budinca dulce de migdale este una dintre acele feluri de deserturi care nu are mai multe variante, ca alte dulciuri traditionale indiene.

In India, Badam Kheer mai este cunoscut si sub numele de Badam ka Sheera sau Badam Paal.
In limba hindi, Badam inseamna migdale, iar Kheer inseamna budinca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola