Topim ciocolata cu untul.Lasam sa se raceasca.
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul mixand in continuare.
Incorporam in compozitie si faina. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute.
Prajitura este coapta cand se desprind marginile de tava si deasupra formeaza o crusta subtire.
Lasam sa se raceasca.
Pentru jeleul de zmeura am folosit zmeura congelata pe care am pus-o pe foc impreuna cu zaharul.Am lasat sa dea cateva clocote apoi am adaugat amidonul amestecat cu 2 linguri de apa. Am mai lasat cateva minute apoi am stins focul.
Dupa ce s-a racorit putin am adaugat si gelatina inmuiata.Am repartizat jeleul rece peste blat, apoi am ras ciocolata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii