Brownie cu Mascarpone si Caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Brownie cu Mascarpone si Caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 350 g unt
  • 300 g ciocolata neagra
  • 300 g faina
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • Decor:
  • 50 g caramele cu lapte / cafea
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • batoane snickers

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine. Punem compozitia in tava (35/35 cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt. Lasam prajitura sa se raceasca in tava.

Topim cele 50 g ciocolata cu 50 ml frisca lichida si caramele cu restul de frisca lichida. Peste prajitura rece distribuim caramelul si ciocolata topite. Lasam la rece.

Mixam untul cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat mascarponele amestecand usor cu lingura. Eu am adaugat peste untul frecat cu zahar o cutie de mascarpone si crema s-a taiat, dar am reusit sa o refac amestecand usor cu lingura si scurgand tot lichidul. Dupa aceea am adaugat cate o lingura din a doua cutie de mascarpone amestecand usor si crema a fost ok.

Am pus crema peste prajitura si am ornat cu batoane snickers maruntite. Deliciu. a facut furori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi
Bucataras.RO

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi

Un preparat de post foarte bun si satios.Va recomand aceasta mancare pentru ca este gustoasa.Sper sa va placa!

Mancare de ciuperci in sos de rosii cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!