Briose (Muffins)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Briose (Muffins)

Ingrediente

  • -1 cutie iaurt (350 g)
  • Apoi luati cutia de iaurt drept unitate de masura
  • -4 oua
  • -o jumatate cutie zahar
  • -o jumatate cutie ulei
  • -2 cutii faina
  • -1 plic praf de copt (1 lingurita)
  • -2 linguri miere
  • Pentru `umplutura` va puteti juca putin Eu am pus samburii de la 5 nuci (putin prajiti), rahat si stafide si bucatele mici cat bobul de cafea de ciocolata de menaj
  • Dar mai merg fructe congelate (afine, coacaze, zmeura), alune prajite

Mod de preparare

Se freaca galbenusul cu zaharu si apoi se adauga iaurtul. Se adauga uleiul cate putin si se amesteca.Se pune mierea incalzita (nu fierbinte).

Albusul se bate spuma si se adauga la galbenus si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Adaugam praful de copt stins cu 2 lingurite de lamaie sau otet. Apoi se pune faina si umplutura si se amesteca.

Truc: eu nu am gasit forme cand mi-a venit pofta de briose si am avut foli din aluminiu si iata in poze ce am facut!Si au iesit super!

Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme(cate 2-3 linguri) si se dau la cuptor (30min la 180grade). Apoi eu am pudrat cu zahar dar merge si un caramel (am gasit sos gata facut) sau sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Bucataras.RO

Ciocolata de casa in foi de napolitana

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...

Ciocolata de casa in foi de napolitana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!