Briose Floare

Complexitate
redusa
Briose Floare

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati
  • Crema
  • -110 g unt, la temperatura camerei
  • -90 g zahar
  • -120 g lapte praf
  • -1 ou
  • -50 g stafide
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -rom sau suc de portocale pentru inmuiat stafidele
  • Aluat
  • -350 g faina
  • -30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
  • -120 ml lapte caldut
  • -110 ml apa calduta
  • -60 g zahar
  • -1/4 lingurita sare
  • -50 g unt topit si racorit
  • -coaja rasa de lamaie, dupa gust
  • Pentru uns
  • -1 galbenus batut cu 1 lingurita zahar sau 1- 2 linguri lapte

Mod de preparare

Crema
Puneti stafidele la inmuiat in rom (suc de portocale).
Intre timp, mixati untul si zaharul pana devin o crema spumoasa si zaharul este topit.
Inglobati laptele praf, apoi stafidele scurse. Impartiti in 12 parti egale.

Aluat
Tapetati cu folie de aluminiu intreaga tava de briose, inclusiv locasurile din tava, adancind folia in acestea. Puneti apoi, hartiutele de briose sau formele de silicon in locasuri.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, apa calduta in care ati dizolvat sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zaharul si dizolvate in laptele caldut. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat nelipicios, neted si elastic.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 12 parti egale pe care le modelati sub forma de bile.

Luati o bila, intindeti-o putin intr-o foaie rotunda, puneti la mijloc o portie din crema, apoi adunati aluatul in jurul umpluturii. Intindeti-o din nou sub forma de dreptunghi si pliati-o in doua, pe latime.

Faceti pe marginea pliata 8- 10 taieturi, pe 1/3 din latime, cu un cutit bine ascutit sau catter. Rulati pe lungime si transferati intr-un locas din tava de briose.
Procedati identic cu intreg aluatul si crema.

Lasati in tava la crescut pentru aproximativ 30 min, in loc cald, fara curenti.
Ungeti cu galbenus batut cu zahar sau lapte, dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, pentru circa 10- 15 min sau pana cand briosele sunt coapte si frumos aurite. Respectati temperatura si timpul de coacere pentru ca umplutura sa nu se inmoaie prea repede si sa curga.

Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi transferati-le pe un gratar la racit. Aceste briose se pot face cu o zi inainte si reimprospata in cuptor a doua zi, fiind la fel de bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Gem de gutui
Bucataras.RO

Gem de gutui

Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...

Gem de gutui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!