- Intr-un bol se mixeaza untul si zaharul, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga oul si bananele pasate in prealabil. Se mixeaza amestecul in continuare.
- Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, miezul de nuca maruntit si bucatelele de ciocolata. Amestecul obtinut se adauga ulterior in bolul in care s-a mixat untul si zaharul. Se mixeaza amestecul in continuare pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- La final, se adauga laptele batut si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c.
- Se tapeteaza tava pentru briose cu cosulete speciale din hartie.
- Compozitia obtinuta se pune in cosuletele din hartie (ea nu trebuie sa depaseasca 3/4 din inaltimea cosuletelor).
- Briosele se coc aproximativ 20 de minute. Ele cresc frumos in acest timp si devin aurii (inainte de a fi scoase din cuptor trebuie sa treaca ”testul cu scobitoarea”).
- Briosele coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Din ingredientele mentionate am obtinut 15 briose.
E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...
Prajitura MadnessCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii