Briose cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
130 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Briose cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente pentru briose
  • 175 g faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 75 g smantana
  • 60 ml ulei
  • 160 ml lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 1/4 dovleac copt
  • zahar pudra dupa gust
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate mica de unt. Puneti ouale pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul; amestecati pana ingredientele se combina bine, se poate folosi mixerul. Adaugati incet laptele si amestecati continuu. Veti avea un aluat mai lichid, nu va faceti griji asa trebuie sa fie.

Umpleti formele de briose pana la jumatate cu aluat, preincalziti cuptorul la 180 de grade C, coaceti 20 minute si faceti testul scobitori daca s-au copt; daca nu sunt gata, mai lasati-le 2 minute la copt si testati din nou. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.

Mod de preparare crema

Se coace la cuptor jumatate de dovleac, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-un vas se pune branza mascarpone si se amesteca cu mixerul. Se adauga treptat scortisoara si zaharul pudra si cate o lingura de dovleac copt; se verifica compzitia inainte de a adauga mai mult dovleac. deoarece poate deveni prea moale, scortisoara si zaharul pudra se pune dupa gust. Se orneaza briosele cu crema de mascarpone si dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!