Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Postat pe: 10-09-2017
(0)

Ingrediente

315 grame făină albă
155 de grame zahăr
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
250 de ml lapte bătut
2 ouă
75 de grame unt topit și răcit
1/2 linguriță esența de vanilie
1/2 linguriță esența de rom
130 de grame afine
50 de grame prune tocate cubulete
Pentru crusta crocanta:
45 de grame făină
2 linguri de zahăr
2 linguri de unt
45 de grame fulgi de migdale
Pentru topping:
200 ml frișcă lichida
1 linguriță lichior de whisky
2 lingurițe zahăr pudră
fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se cerne făina, se amestecă cu zahăr, sare, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
În alt recipient se amestecă ouăle cu lapte bătut, unt topit, esențele.
Compoziția lichida se toarnă peste cea solida, se omogenizeaza totul, se adaugă fructele.
Se amesteca din nou.
Se împarte aluatul în 12 forme de briose.
Deasupra fiecareia, se repartizează crocant de migdale, rezultat din amestecarea tuturor ingredientelor indicate.
Se coc cca. 35 de minute.
Pentru topping, se bate frișca cu restul ingredientelor, se spriteaza pe fiecare briosa, se repartizează fulgi de ciocolată.
Sunt foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de ...