Botosei de bebelus

Complexitate
redusa
Botosei de bebelus

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie

Mod de preparare

Va dau aici directii pentru o pereche de botosei. Din 12 muffins ies 4 perechi de botosei . Eu am facut doar doua perechi pentru ca nu am facut decat 6 muffins-uri. Mi-a mai ramas putin aluat de la un blat de tort si ca sa nu il arunc am decis sa fac si botoseii astia. Crema am facut de la o reteta alui Lory( frisca si ciocolata topita) .

Deci 3 muffins se pun pe o tava. Unul din muffins se taie pe din doua si se aseaza in fata celor doua muffinsuri ramase intregi. Cele doua intregi se taie si ele in doua , se ung cu crema de ciocolata si se lipesc la loc. Apoi , tot cu crema de ciocolata, se ung pe exterior si se lipeste partea taiata( subtire) de muffinsul ramas intreg. Se imbraca apoi cu frisca si se lipeste peste frisca nuca de cocos cu fulgi mari. Din bomboane jeleu se fac doua snururi care se inoada ca o funtita si se ataseaza pe botosei. Daca vreti botosei colorati ( roz la fetite si bleo la baietei) se pune cocosul in pungi de plastic se pun citeva picaturi de culoare ( care doriti) in punga , se scutura bine de tot ca sa se acopere peste tot nuca de cocos. Cu fulgii astfel colorati se orneaza botoseii. Pofta buna

pentru prepararea pandispanului , separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 200 gr zahar , biicarbonatul stins cu suc de lamaie si putina apa ( din cele 10 linguri). Sparat albusurile se bat spuma tare de tot cu cele 50 gr zahar si se lasa deoparte ptr citeva minute pana se amesteca ( intercalat) faina si apa cu galbenusurile. Apoiu se adauga albusurile , se amesteca cele doua compozitii cu atentie, de sus in jos, sa nu spargem albusul prea tare , se aseaza apoi in formele de mufins unse si fainate. Se coc muffinsurile la temp. medie . Se racesc si s trece apoi la umplere si decorare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Chiftelute cu miez de orez si sos alb
Bucataras.RO

Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc...

Chiftelute cu miez de orez si sos alb
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!