Bombonele din biscuiti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Bombonele din biscuiti

Ingrediente

  • 100 ml cafea preparata
  • 200 g zahar
  • 400 g biscuiti
  • 400 g nuca
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Mai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem cafeaua,zaharul,si margarina,la fiert.

Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam biscuiti si nucile,foarte bine.Adaugam biscuiti si nucile pisate,peste amestecul lichid.Amestecam bine,pana ce toate ingredientele sunt omogenizate.Adaugam cacaoa,si esenta de rom.

Amesteca din nou.Lasam compozitia sa se raceasca.Dupa ce s-a racit,nu complet,formam niste bilute,dupa cum doriti.Intr-o farfurie punem putina cacao,sau nuca de cocos,si tavalim bilutele.Le servim dupa ce au stat cel putin 2 ore la frigider.
Daca compozitia este prea tare atunci mai adaugam putina cafea;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola