Bomboane Dietetice (de Post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Bomboane Dietetice (de Post)

Ingrediente

  • -4 masuri fulgi de ovaz
  • -1 masura de fructe uscate (stafide, caise, prune, curmale)
  • -1 lingurita miere
  • -2 lingurite pudra de roscove (sau cacao)
  • -2 lingurite coniac (optional)
  • -apa plata
  • -fulgi de nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol punem fulgii de ovaz si turnam apa putin cate putin ca ei sa aiba timp sa o traga.
Amestecam, iar compozitia rezultata nu trebuie sa fie apoasa dar nici uscata.

Fructele uscate le taiem in bucatele (daca pregatiti bomboanele pentru dumneavoastra, fructele pot fi inmuiate in cateva picaturi de coniac, daca aveti si copii pe care vreti sa ii serviti nu trebuie sa va spun ce aveti de facut ca oricum stiti-evitam aceasta etapa).

Punem fructele peste compozitia de fulgi, punem si pudra de roscove, mierea si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Int-un bol micut punem fulgii de nuca de cocos si cu rabdare incepem sa modelam bombonicile. Le dati ce forma doriti (bombite, zaruri etc.) , le treceti prin nuca de cocos si le puneti pe un platou sau pe o farfurie intinsa.
Aceste bombonici le servim la micul dejun alaturi de un iaurt, de ceai, de cafea sau cand ne vine pofta de ceva bun. Nu le recomand seara pentru ca sunt destul de satioase si dupa cum stim fulgii de cereale ne dau energie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola