Bomboane cu Visine din Visinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bomboane cu Visine din Visinata

Ingrediente

  • - 12 linguri cu nuca macinata;
  • - 10 linguri cu biscuiti pisati;
  • - 10 linguri cu zahar pudra;
  • - 2 linguri cu cacao;
  • - 2 linguri cu esenta de rom;
  • - 50 gr de unt;
  • - 100 ml lapte;
  • - 2 linguri cu zahar tos;
  • - 1 pahar cu visine

Mod de preparare

Bun gasit!
Astazi doresc sa va impartasesc o reteta foarte draga mie - bomboane cu visine din visinata. Aceasta reteta am pregatit-o pentru prima data la scoala la asa numita ora de atelier (la acele ore de atelier scolar am invatat ce inseamna munca in echipa, am devenit mai creativi si mai inventivi).

Aceasta este reteta originala asa cum o am de la scoala. Incepem cu visinele, le scoatem samburii cat mai delicat ca ele sa ramana intregi si le lasam la scurs. In prealabil cernem zaharul pudra si pudra de cacao.

Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati si pudra de cacao (in cazul meu pudra de roscove). Laptele se adauga cat sa umezeasca compozitia.

Se fac forme rotunde, punem la mijloc visina si modelam de marimea unei bomboane. Apoi se rostogolesc prin zaharul tos si se dau la rece sa se aseze si sa se intareasca.
Se servesc cu mare pofta!
*Eu nu am folosit cacao - am pus 2 linguri cu praf de roscove si am redus cantitatea de zahar pudra la jumatate. De asemenea nu am pus nici esenta de rom.

**Daca se intampla sa nu aveti visine din visinata sau vreti sa faceti bombonici si pentru copii optati pentru cele din compot. Am preparat si asa reteta si a fost buna de nu a mai ramas nimic din bombonici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort Diplomat
Bucataras.RO

Tort Diplomat

Un desert de duminica usor si savuros !:)

Tort Diplomat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola