Blondie

Complexitate
redusa
Blondie

Ingrediente

  • 1/2 cup = 120 gr unt topit
  • 1 cup = 180 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cup = 120 gr faina oo
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt (eu am folosit unul cu vanilie deja ca sa scap de grija) sau aroma de vanilie separat de care va place voua
  • 1/2 cup (60 gr) nuci, alune, migdale etc sau fructe zaharisite (eu am pus coaja de pepene verde) sau stafide
  • bucatele de ciocolata, cuburi de rahat

Mod de preparare

Asa cum ii zice si titlul, e varianta "blonda" a lui "brownie".

Nu tb sa creasca la coacere si nici nu tb sa turnati aluatul mai gros/ inalt de 2 cm.

Zaharul nu trebuie frecat pina se topeste, ci tb sa scirtzie in aluat, sa se cristalizeze la coacere, sa il simti in gura cind e gata.

Ingrediente (cum este o prajitura americaneasca o sa scriu cantitatile si in masurile lor si in ale noastre, asa toata lumea poate sa o execute in siguranta).

Am amestecat fara sa las sa se topeasca zaharul cu ouale si cu untul topit, am adaugat faina in care am amestecat sarea si praful de copt (+ vanilia). Am adaugat fructele zaharisite si am amestecat compozitia
am pus intr-o tava o hirtie de copt si am turnat compozitia.

Am copt la cca 20 minute (si era destul chiar 15 minute dara sta pt ca eu am avut cuptorul deja infierbintat). In reteta spuna: se coace la 177 C (350 F) pt cca 30-35 minute.

Nu coaceti prea mult, ca si brownie, blondie nu tb sa se usuce prea tare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Bucataras.RO

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat

Tocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in...

Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!