Asa cum ii zice si titlul, e varianta "blonda" a lui "brownie".
Nu tb sa creasca la coacere si nici nu tb sa turnati aluatul mai gros/ inalt de 2 cm.
Zaharul nu trebuie frecat pina se topeste, ci tb sa scirtzie in aluat, sa se cristalizeze la coacere, sa il simti in gura cind e gata.
Ingrediente (cum este o prajitura americaneasca o sa scriu cantitatile si in masurile lor si in ale noastre, asa toata lumea poate sa o execute in siguranta).
Am amestecat fara sa las sa se topeasca zaharul cu ouale si cu untul topit, am adaugat faina in care am amestecat sarea si praful de copt (+ vanilia). Am adaugat fructele zaharisite si am amestecat compozitia
am pus intr-o tava o hirtie de copt si am turnat compozitia.
Am copt la cca 20 minute (si era destul chiar 15 minute dara sta pt ca eu am avut cuptorul deja infierbintat). In reteta spuna: se coace la 177 C (350 F) pt cca 30-35 minute.
Nu coaceti prea mult, ca si brownie, blondie nu tb sa se usuce prea tare.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTocmai la reteta cu nr 100 am facut mincarea in colaborare cu sotul...nu ca ar fi fost o placere pt el, nu-i place sa stea in...
Pui dulce-picant cu cus-cus aromatCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii