Biscuiti Sacher

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti Sacher

Ingrediente

  • Pentru cca 40 de biscuiti (cam cit un nasture de plapuma)
  • 300 gr faina
  • 250 gr unt moale
  • 1 ou
  • 4 linguri cu virf de cacao amara
  • 6-7 linguri cu virf de zahar tos
  • un praf de sare
  • dulceata de caise
  • 200 gr ciocolata amara topita (eu am pus si unt in ea ca sa fie mai cremoasa)

Mod de preparare

- untul moale la temperatura camerei (ca o crema) il mixati cu zaharul pina cind se umfla spuma,

- adaugati oul si mixati ca sa se incorporeze

- adaugati in aceasta compozitie faina impreuna cu cacaoa si praful de sare, amestecati cu mina pina cind devine un aluat moale

- formati un sul si taiati bucati (eu am impartit aluatul in 2 parti si am format doua suluri pe care le-am impartit in 20 bucati fiecare)

- rulati fiecare bucatica ca sa obtineti o bila pe care o asezti pe tava acoperita cu hirtie de copt, apasati bila in mijloc cu degetul ca sa se formeze o mica adincitura

- coaceti in cuptorul gata incalzit la 175-180°c 12-15 minute maxim, nu lasati mai mult chair daca par necopti si aluatul e inca moale, se vor usca cind ii scoateti din cuptor (altfel riscati sa ii coaceti prea mult si devin tari si mai ales mai amari)

- lasati sa se raceasca biscuitii si topiti ciocolata

- cind biscuitii nu mai sunt fierbinti asezati in fiecare adincitura cite putina dulceata (gem) de caise iar peste turnati ciocolata calda (eu am pus cu o furculita cdar mergea mai bine cu sacul de patiserie sau cu o punga gaurita la un colt)

- lasati sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata de deasupra (desi sunt foarte buni si cu ciocolata inca moale)
Numele vine doar din asemanarea cu renumitul tort Sacher prin ingrediente: ciocolata si dulceata de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Cheesecake cu pere
Bucataras.RO

Cheesecake cu pere

Nu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)

Cheesecake cu pere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!