Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru a se topi bicarbonatul. Separat, intr-un castron mai mare adaugam cele trei oua,laptele,uleiul,coaja rasa de lamaie,esenta,bicarbonatul stins,praful de sare si mixam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul. Am folosit bicarbonat de amoniu deoarece biscuitii ies mai fragezi, pe cand daca folosim bicarbonat de sodiu acestia ies mai inecaciosi. Cand zaharul s-a topit,adaugam treptat faina si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa mearga dat prin masina de tocat. Pentru modelarea biscuitilor fie atasam la masina de tocat dispozitivul pentru biscuiti, fie formam un snur lung de grosimea unui deget si taiem biscuitii de circa 10 cm lungime. Eu am atasat acel dispozitiv de modelat biscuitii la masina de tocat. Punem aluat in masina si modelam biscuitii.
Intr-o cratita sau in cazul meu un tuci mai mic de fonta punem o cantitate generoasa de ulei si punem la incalzit. Vom pune biscuitii la prajit doar in momentul in care uleiul este foarte bine incins. Nu vom pune foarte multi biscuiti la prajit, deoarece ei vor creste si se vor crapa. Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi scoatem pe servetele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.Cat sunt inca calzi,biscuitii se pudreaza cu zahar pudra. Sigur cine doreste poate servi biscuitii simplii, nepudrati. Insa orice varianta am alege sunt o bunatate.
Un aperitiv numai bun pentru zile speciale de sarbatoare. Nu ne omoram cu munca la el, dar va impresiona mesenii. Un blat...
Blinii cu crema de somonCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii