Biscuiti Florentini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti Florentini

Ingrediente

  • Pentru 22 - 24 biscuiti:
  • 140 g zahar brun
  • 100 g miere lichida
  • 200 g unt sarat (unt frantuzesc)
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 140 g fulgi de migdale
  • 100 g felii de mango confiate
  • 100 g caise confiate
  • 100 g curmale confiate extra light (cantarirea se face dupa indepartarea samburilor)
  • 4 linguri de faina alba ”000” proaspat cernuta
  • 250 g ciocolata cu lapte sau ciocolata amaruie (dupa preferinte)

Mod de preparare

* Fructele confiate (mango, caise, curmale) se taie taie marunt (aveti nevoie pentru acest timp de lucru de un cutit foarte bine ascutit). Folosind trei feluri de fructe confiate de culori diferite, veti obtine biscuiti florentini aromati si frumosi.
* Se incinge cuptorul pana la temperatura de 200 grade c.

* Se tapeteaza cele doua tavi pregatite cu hartie pentru copt. Este foarte important ca hartia pentru copt sa tapeteze pe langa suprafata tavii, colturile acesteia si aproximativ 1, 5 cm din portiunile ei laterale (in acest mod veti putea sa rasturnati mai usor compozitia la un moment dat intr-o a doua tava).

* Zaharul brun, mierea si untul se aseaza in tigaie si se topesc la foc mic - mediu, amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Topirea ingredientelor se face incet, treptat.
* Cand zaharul este complet topit se adauga fulgii din nuca de cocos amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Se adauga fulgii de migdale si apoi fructele confiate amestecand usor. La final se adauga treptat faina si se amesteca usor cu ajutorul spatulei din lemn.

* Compozitia pregatita anterior se toarna cu grija in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se niveleaza suprafata compozitiei cu o spatula din lemn pentru bucatarie, astfel incat sa obtineti un strat uniform si subtire. Trebuie sa incercati sa evitati pe cat posibil golurile mici ce apar indezirabil in compozitie (daca insa nu reusiti, nu trebuie sa va faceti prea multe probleme deoarece ele vor disparea in timpul pe care biscuitii ii vor petrece in cuptor).

Tava astfel pregatita se aseaza in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc moderat, timp de aproximativ 10 - 12 minute (biscuitii trebuie sa dobandeasca o culoare aurie, foarte frumoasa - ”se vor invesmanta” astfel de sarbatoare: -)

* Tava cu biscuitii copti se scoate din cuptor. Biscuitii se lasa sa se raceasca (pe masura ce biscuitii se racesc, veti observa ca se intaresc).
* Compozitia racita se rastoarna cu mare grija in cea de a doua tava (peste hartia de copt). Se indeparteaza atent hartia de copt de la suprafata.

* Ciocolata aleasa se rade marunt pe razatoare si se topeste in bain-marie, amestecand permanent cu ajutorul unei linguri din lemn, pana se topeste si formeaza o compozitie omogena. Se aseaza ciocolata topita peste compozitia de biscuit, niveland suprafata acesteia cu ajutorul unei spatule termorezistente pentru bucatarie sau al unui cutit (daca doriti puteti realiza acest timp de lucru pentru fiecare biscuite in parte, dupa ce au fost ”decupati” in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie - trebuie sa ungeti cu ciocolata suprafata inferioara a biscuitelui). Se lasa biscuitii sa se raceasca pana ciocolata se intareste.

* Se decupeaza biscuitii folosind forma pregatita anterior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Bucataras.RO

Tocanita de ciuciuleti cu smantana

O reteta simpla si gustoasa.

Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!