Ingrediente
● Pentru circa 24 buc : |
● 1 3/4 cana faina |
● 1 cana zahar pudra |
● 1/2 cana unt nesarat, moale |
● 3/4 cana cacao |
● 1/2 cana lapte |
● 1 ou |
● 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu |
● 1/2 lingurita zeama de lamaie |
● 1/2 lingurita sare |
● 1 lingurita esenta de vanilie |
● 12 bucati jeleuri gumate/ marshmallow mari, taiate in doua pe orizontala |
● Glazura: |
● 2 cani zahar pudra |
● 1/2 cana cacao |
● 1/4 cana lapte |
● 4 linguri unt nesarat, topit si racit |
● 1/4 lingurita esenta de vanilie |
Mod de preparare
Preancalziti cuptorul la 190 grade.
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.
Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.
Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.
Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.
Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.
Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.
Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti cu Glazura" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.
Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.
Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.
Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.
Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.
Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.
Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti cu Glazura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin
• 25.02.2010 19:26:00
Strumph, pe buna dreptate ai exclamat yammy.
Nu numai multa ciocolata, dar vei fi surprinsa placut si de marshmallow-ul din ciocolata.