Beigli cu Nuca - Dios Bejgli

Complexitate
redusa
Beigli cu Nuca - Dios Bejgli

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 sucituri :
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 600 g faina
  • 100 g zahar praf
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • Umplutura :
  • 150 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr nuca maruntita
  • 100 gr stafide
  • 1/2 lingurita cafea macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 2-3 plicuri zahar vanilat (sau 1 fiola esenta vanilie)

Mod de preparare

Aluat:
In 50 ml lapte caldut dizolvam 30 g drojdie impreuna cu 1 praf de sare. Intr-un vas punem 600 g faina, 200 g unt (margarina), 100 g zahar praf, 2 galbenusuri de ou, laptele in care am dizolvat drojdia si 200 ml smantana si incepem sa lucram bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga in care presaram un pic de faina si il dam la rece pentru 2 ore.

Umplutura:
Punem 150 ml apa intr-un vas la fiert la care adaugam 4 linguri miere de albine si 250 g zahar. Lasam pe foc pana zaharul se topeste apoi adaugam 250 g nuca macinata si 250 g nuca maruntita (in mojar sau taiata bucatele cu cutitul) si fierbem timp de 2 -3 minute. Luam de pe foc si adaugam stafidele, 1/2 lingurita cafea macinata, 1/4 lingurita scortisoara macinata, esenta de rom, esenta de vanilie (sau zaharul vanilat). Amestecam si lasam umplutura sa raceasca.

Scoatem aluatul de la rece si ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile. Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita.

Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul (atentie sa nu rulati starns suciturile, lasati cat mai lejer). Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil, ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.

Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare, apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite (sau se face proba cu scobitoarea). Se scot din cuptor, le lasam la racit in forma, acoperite cu un prosop. Se feliaza si se pot servi.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

simplu si bun,alaturi de o cafea sau o cana de lapte...imaginile finale nu sunt prea luminoase pentru ca a fost foarte...

Prajitura cu visine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola