Angel Food Cake

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Angel Food Cake

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 1 si 1/2 lingurita de intaritor de albus (cream of tartar)
  • 1/4 lingurita sare
  • 140 g faina de cake
  • 120 g zahar
  • 120 g zahar (inca o data, nu e greseala)
  • 1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie (eu am pus lamaie)
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare

Faina cu 120 g zahar se amesteca si se pune deoparte.

Albusurile se bat spuma, se adauga intaritorul si sarea si se bat in continuare, apoi se adauga pe rand, incet, in timp ce se bate albusul, restul de 120 g zahar. Cand albusul este tare (bezea) se adauga esentele necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.

Se ia forma de cake cu fund detasabil (neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea (nu se unge, nu se faineaza) albusul batut.

Se pune la cuptorul neincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.

Intre timp se pregateste o sticla (asta daca nu aveti un vas de copt cu urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei (sau pe urechiuse. . . a se vedea pozele). Se lasa asa pana la racire (in felul asta blatul ramane extra pufos).

Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca, ma rog, dupa cum va este placul si pofta.

PS. Daca nu aveti forma cu fundul detasabil, atunci folositi o forma cu pereti drepti, dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului (asta pentru o usoara desprindere a blatului)

Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta... Am taiat capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de mana. La mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de cake si am pus un mot de frisca deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma. Astazi am fazut niste biscuiti cu...

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!