Zacusca de Vinete

Postat pe: 07-11-2013
(0)

Ingrediente

5 kg vinete
3 kg de ardei kapia
2 kg de gogosari
1 litru jumatate de ulei
1 litru jumatate de bulion de rosii
2 kg de ceapa alba
boabe de piper
sare mare neiodata
frunze de dafin (eu nu pun)

Mod de preparare

Vinetele se coc si se curata, se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.

Ceapa alba se curata si se fierbe. Se da prin masina vinetele, ardeii, gogosarii si ceapa. Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.

La sfarsit se adauga bulionul de rosii, sarea dupa gust, boabele de piper si frunzele de dafin, daca puneti. Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.

Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zacusca de Vinete" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de Vinete