Zacusca de fasole

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Fasole uscata 2 kg
Gogosari rosii 3 kg
Bulion rosii 1 kg
Ceapa 1 kg
Ulei floarea soarelui 1 litru
Foi de dafin 2 buc
Ienibahar
Cimbru
Boia de ardei iute sau dulce

Mod de preparare

- Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara .Se scurge, se lasa la racit si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie . Se pune deoparte .
- Se coc gogosarii, se curata si se dau si ei prin masina de tocat .
- Se taie ceapa marunt, se opareste in cateva clocote , in putina apa . Se scurge si se dunstuie(caleste) in putin ulei .
- Se adauga gogosarii peste ceapa si se lasa sa se fiarba pe foc mic 30 de min.
- Se adauga fasolea,condimentele si bulionul si restul de ulei si se lasa sa fiarba pana cand iese uleiul deasupra . Se sareaza dupa gust si se da deoparte .
- Calduta, se pune in borcane , se inchid si se pun in baine-marrie 30 min. la foc mic .
- Se lasa invelite in paturi pana a doua zi .

Se pastreaza in borcane la rece. Timp de pastrare 2-3 luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca de fasole" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de fasole