Zacusca de fasole

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Fasole uscata 2 kg
Gogosari rosii 3 kg
Bulion rosii 1 kg
Ceapa 1 kg
Ulei floarea soarelui 1 litru
Foi de dafin 2 buc
Ienibahar
Cimbru
Boia de ardei iute sau dulce

Mod de preparare

- Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara .Se scurge, se lasa la racit si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie . Se pune deoparte .
- Se coc gogosarii, se curata si se dau si ei prin masina de tocat .
- Se taie ceapa marunt, se opareste in cateva clocote , in putina apa . Se scurge si se dunstuie(caleste) in putin ulei .
- Se adauga gogosarii peste ceapa si se lasa sa se fiarba pe foc mic 30 de min.
- Se adauga fasolea,condimentele si bulionul si restul de ulei si se lasa sa fiarba pana cand iese uleiul deasupra . Se sareaza dupa gust si se da deoparte .
- Calduta, se pune in borcane , se inchid si se pun in baine-marrie 30 min. la foc mic .
- Se lasa invelite in paturi pana a doua zi .

Se pastreaza in borcane la rece. Timp de pastrare 2-3 luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zacusca de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alamaru
•  07.10.2010 16:25:02

imi faceam griji ca nu voi stii sa o fac dar........iata ca am gasito si este fff simplu de facut ......mersi frumos:))

garf_the_fet_cat
•  07.08.2008 12:10:19

suuuper !!!!!o sa fac si eu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca de fasole