Ingrediente
● Fasole uscata – 2 kg |
● Gogosari rosii – 3 kg |
● Bulion rosii – 1 kg |
● Ceapa – 1 kg |
● Ulei floarea soarelui – 1 litru |
● Foi de dafin – 2 buc |
● Ienibahar |
● Cimbru |
● Boia de ardei iute sau dulce |
Mod de preparare
- Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara .Se scurge, se lasa la racit si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie . Se pune deoparte .
- Se coc gogosarii, se curata si se dau si ei prin masina de tocat .
- Se taie ceapa marunt, se opareste in cateva clocote , in putina apa . Se scurge si se dunstuie(caleste) in putin ulei .
- Se adauga gogosarii peste ceapa si se lasa sa se fiarba pe foc mic 30 de min.
- Se adauga fasolea,condimentele si bulionul si restul de ulei si se lasa sa fiarba pana cand iese uleiul deasupra . Se sareaza dupa gust si se da deoparte .
- Calduta, se pune in borcane , se inchid si se pun in baine-marrie 30 min. la foc mic .
- Se lasa invelite in paturi pana a doua zi .
Se pastreaza in borcane la rece. Timp de pastrare 2-3 luni. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca de fasole" nu uita sa ii faci un review.
- Se coc gogosarii, se curata si se dau si ei prin masina de tocat .
- Se taie ceapa marunt, se opareste in cateva clocote , in putina apa . Se scurge si se dunstuie(caleste) in putin ulei .
- Se adauga gogosarii peste ceapa si se lasa sa se fiarba pe foc mic 30 de min.
- Se adauga fasolea,condimentele si bulionul si restul de ulei si se lasa sa fiarba pana cand iese uleiul deasupra . Se sareaza dupa gust si se da deoparte .
- Calduta, se pune in borcane , se inchid si se pun in baine-marrie 30 min. la foc mic .
- Se lasa invelite in paturi pana a doua zi .
Se pastreaza in borcane la rece. Timp de pastrare 2-3 luni. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 07.10.2010 16:25:02
imi faceam griji ca nu voi stii sa o fac dar........iata ca am gasito si este fff simplu de facut ......mersi frumos:))