Visine La Borcan

Complexitate
redusa
Visine La Borcan

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 24 kg zahar
  • 1 lingura mare salicil
  • (la fiecare kilogram de visine desamburite se pune 800 gr zahar)

Mod de preparare

Spalam visinele in mai multe ape (va recomand sa le tineti pentru circa 1 ora in apa rece, in cazul in care in visine sunt viermi acestia ies si raman la suprafata apei )si le indepartam samburii in asa fel incat sa ramana intregi.

Visinele se pun intr-un vas mai mare si peste ele punem zaharul apoi amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca. Se lasa pana a doua zi si intre timp se amesteca de mai multe ori. Dupa ce zaharul e topit adaugam 1 lingura de salicil si amestecam din nou pana acesta se dizolva.

Visinele se pun in borcane si deasupra se pune un pic de sirop si apoi capsam sau punem capacul la borcane avand grija sa inchida etans.

Siropul se toarna si el in sticle se pun capacele pe sticla.
(Capacele le tin intotdeauna in apa fierbinte inainte de a le pune pe borcane sau sticle. Astfel sunt sigura ca vor inchide etans).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Bucataras.RO

Tocanita de ciuciuleti cu smantana

O reteta simpla si gustoasa.

Tocanita de ciuciuleti cu smantana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!