Visine La Borcan

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

3 kg visine
24 kg zahar
1 lingura mare salicil
(la fiecare kilogram de visine desamburite se pune 800 gr zahar)

Mod de preparare

Spalam visinele in mai multe ape (va recomand sa le tineti pentru circa 1 ora in apa rece, in cazul in care in visine sunt viermi acestia ies si raman la suprafata apei )si le indepartam samburii in asa fel incat sa ramana intregi.

Visinele se pun intr-un vas mai mare si peste ele punem zaharul apoi amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca. Se lasa pana a doua zi si intre timp se amesteca de mai multe ori. Dupa ce zaharul e topit adaugam 1 lingura de salicil si amestecam din nou pana acesta se dizolva.

Visinele se pun in borcane si deasupra se pune un pic de sirop si apoi capsam sau punem capacul la borcane avand grija sa inchida etans.

Siropul se toarna si el in sticle se pun capacele pe sticla.
(Capacele le tin intotdeauna in apa fierbinte inainte de a le pune pe borcane sau sticle. Astfel sunt sigura ca vor inchide etans).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Visine La Borcan" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adi
•  27.06.2009 17:53:22

chiar vroiam sa intreb pe forum cum se pun visinile pentru prajitura :) Maine pun si eu la borcan ;) Multumim Lia

Leila
•  23.10.2008 22:45:35

si unde mai pui ca e foarte bun la prajituri . Pupice

stefy
•  23.10.2008 22:14:58

super acest mod de conservare a visinelor

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Visine La Borcan