Spalati foarte bine coacazele negre fara codite, in mai multe ape si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.
Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct si se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara. Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAm vazut multe retete de quesadilla si de ceva timp tot imi zicea ca parca as manca si eu. Si cum intr-o zi eram in pana de...
Quesadilla cu puiIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii