Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Postat pe: 16-11-2011
(0)

Ingrediente

Pentru aproximativ 7 l sirop si 5 borcane x 720 ml fructe:
3 kg coacaze negre
6 kg zahar
3 l apa
1 lingura cu varf, sare de lamaie
½ lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati foarte bine coacazele negre fara codite, in mai multe ape si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct si se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara. Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.

Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece