Sirop de Capsuni Conservat Natural Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Sirop de Capsuni Conservat Natural Pentru Iarna

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 7,5 l sirop:
  • -3 kg capsuni curatate
  • -6 kg zahar
  • -3 l apa
  • -1 lingura cu varf, sare de lamaie
  • - 1 lingura salicil sau conservant

Mod de preparare

Spalati capsunile cu apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Curatati-le de codita si cantariti-le.
Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore.
a doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat.

a treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.
Trageti siropul la sticle sterilizate, capsati, inscriptionati si dati la camara. Siropul este natural si pastreaza toti nutrientii din fruct.

Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.
Precizari:
- Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.
- Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.

Un adevarat elixir plin de savoare si de prospetime ce te imbata cu energie si vitamine. Deosebit de parfumat, acest sirop, pe langa faptul ca este foarte-foarte bun are o serie de proprietati curative pe care le inglobeaza, printre care asi aminti de cele diuretice si antioxidante.

Se fac remarcate si alte beneficii miraculoase ale acestei licori: redau sanatatea ochilor, ajuta la buna functionare a creierului, regleaza presiunea arteriala, ajuta in guta si bolile de inima si lista poate continua…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cand timpul te preseaza, treburile nu se mai termina, iar alimentatia necesita timp dedicat, solutiile de adaptare trebuie...

Supa de vita cu taitei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!