Spalati legumele, apoi le curatati de coji si seminte.
Dati pe razatoarea mare: morcovul, apoi telina. Puneti-le separat in castroane.
Taiati fideluta ceapa, gogonelele, ardeiul gras si gogosarul si puneti-le tot separat in castroane.
Faceti un bait din: apa, otet, sare si zahar. Dati in clocot.
In baitul clocotit, puneti sa fiarba timp de 5 minute, pe rand, legumele taiate in urmatoarea ordine: morcovul, telina, ceapa, gogonelele, ardeii grasi si gogosarii.
Scoateti in strecuratoare legumele oparite, fara sa le amestecati si lasati-le sa se scurga si sa se raceasca pana a doua zi.
Faceti din mustar, hreanul ras pe razatoarea mica si ulei, un sos, pe care il amestecati bine cu legumele bine scurse.
Repartizati salata obtinuta in borcane, presati bine asa incat sa nu ramana aer, puneti capace si pastrati la loc intunecos si rece.
Aduceti baitul la punctul de fierbere ori de cate ori puneti alta serie de legume.
Se poate pastra 3-4 luni.
Se foloseste ca salata pentru friptura, sau legume natur, orez sau cartofi prajiti.
Se poate servi si ca aperitiv, pe felii de paine proaspata.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorBun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii