Rubiniu de Zarzavat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rubiniu de Zarzavat

Ingrediente

  • Legume si zarzavaturi de toamna
  • Arome:
  • leustean
  • cimbru
  • busuioc
  • Tarhon
  • usturoi
  • ceapa
  • Boabe de piper
  • mustar
  • Crengute si frunze de visin
  • Vin NEGRU de buna calitate

Mod de preparare

Nu e bors, nu e otet, ceva intre astea doua, pe care noi ardelenii il folosim cu predilectie la ciorbe; in afara de faptul ca suntem inceti, mai avem o "calitate"... suntem caposi: la noi supa-i zupa si e dulce, punct! Borsu-i zama covosita, punct! Ciorba-i zama da-i acrita, punct... aici folosim noi "otetul" facut in casa din legume de toamna si care se pastreaza tot timpul iernii, ba si pana la urmatoarea toamna.

Toate legumele si zarzavaturile de toamna, le punem la un loc, le aromam cu ierburi care nu vor mai fi in curand, turnam deasupra vin NEGRU vechi si de buna calitate - musai de casa si vechi, garant al viitoarei infaptuiri - in proportie de o treime vin, doua treimi apa.

Ca si la "Tulburel", vezi http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/must_de_legume_de_toamna-7496/ legumele si zarzavatul, verdeata si tot restul de arome, se pun functie de de ceea ce va place mai mult in combinatia respectiva; in vreme, repetand facerea, va veti stabili la un anume fel de combo care va e pe plac.

Asadar, umpleti o treime din borcan cu legume si arome, turnati deasupra spritzul Very Happy si asteptati sa infuzeze toate gusturile si parfumurile premeditate fara scrupule. O saptamana va dura aceasta socializare; cand mirosul este bogat si cuprinzator, zeama limpede si rubinie, trageti la sticle si etichetati: unele borcane contin varza rosie, altele felii de sfecla rosie - culoarea e garantata, mirosul e diferit - depinde la ce preparat anume vreti sa folositi licoarea.

Dupa cum am spus mai sus, nu veti avea parte de otet si nici de bors - este un fel de acreala fara agresivitatea otetului si fara covoseala borsului. Doar facandu-l va veti da seama de calitatea lui si de faptul ca nu se poate inlocui cu altceva, nici aroma si nici gustul. Este un fel de unicitate in gama acelor produse ce merg pe muchie de cutit.

Noi facem des vara mancaruri usoare, fara carne: supe de fructe, ciorbe de pastai, borsuri verzi de buruieni
Cool, si ne folosim de tulburel si rubinie pt a imbogati la capat, zama frugala.

Va doresc a face si voi asemenea bauturi si licori de viata buna si modesta; n-o sa va para rau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!